El Cigró d’Or guanyador en la categoria Restaurants dels Premis d’Enoturisme 2016 de Catalunya

dimecres, juliol 13th, 2016

IMG_1107

Contents de dir-vos que hem guanyat els Premis Enoturisme 2016 de Catalunya en la categoria de Restaurants. L’objectiu d’aquests premis, que lliura la Generalitat de Catalunya, és guardonar aquells projectes duts a terme per empreses o entitats relacionades amb l’enoturisme i que hagin contribuït als interessos del sector enoturístic català i a la millora de la qualitat i la competitivitat d’aquest.

Creiem que el Restaurant El Cigró d’Or està completament vinculat al Penedès, als seus vins, productes alimentaris així com al seu paisatge. Des de l’altell del Mercat de la Carn de Vilafranca, Oriol Llavina i el seu equip treballen pels productes de la terra, promovent la tradició vinícola del Penedès i defensant una cuina que és fidel al territori penedesenc. L’objectiu final és, com diu Llavina, “que les persones que fan cap a El Cigró tastin el Penedès a través dels nostres plats i la selecció de vins que oferim”.

Al Cigró d’Or hi ha una carta de vins de 200 referències, el 90% del Penedès i la resta d’altres DO catalanes i del món. A més d’aquesta oferta gastronòmica i vinícola, des del Cigró d’Or s’organitzen activitats, tallers, sopars gastronòmics i tertúlies que tenen la finalitat de promoure el nostre territori i completar l’oferta cultural i turística del Penedès. Per exemple, aquest any, ha posat en marxa el cicle “L’Any Internacional dels llegums”, amb diferents activitats per a tots els públics al llarg de l’any per a posar en valor aquests productes.

D’altra banda, el Cigró d’Or també ofereix serveis complementaris a cellers oferint àpats i menús gastronòmics per als seus clients i visitants en les seves pròpies instal·lacions. S’adapten a les necessitats de cada celler per a poder oferir una completa oferta gastronòmica que s’adeqüi als seus productes.

Vilafranca i el Penedès, triplement premiat

El Cava&Hotel Mas Tinell, en la categoria d’Allotjaments i l’Acadèmia Tastavins del Penedès, en la categoria Art i Cultura, han estat també guardonats en aquests Premis Enoturisme Catalunya 2016. Una mostra a Vilafranca del Penedès i a tota la regió del Penedès s’està treballant bé i apostant amb força per l’enoturisme. Segons Llavina, “és un honor rebre aquest premi, enguany, que és l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, però també fer-ho acompanyat amb dos altres establiments o entitats del Penedès; una mostra de què al nostre territori hi ha potencial i que el Penedès està en auge”.

Els premis es lliuraran en la gala de la “Nit de l’Enoturisme de Catalunya, que tindrà lloc el proper 26 de juliol a Pinell de Brai (Terra Alta), en un acte presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

Comments are closed.