El Cigró d’Or rep el guardó com a millor restaurant durant la Nit de l’Enoturisme

dijous, juliol 28th, 2016

Nit Enoturisme 2016_1

La Nit de l’Enoturisme de Catalunya 2016 va tenir lloc el dimarts 26 de juliol al celler cooperatiu de Pinell de Brai (Terra Alta). Durant la vetllada, presidida pel Conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget, van ser lliurats els II Premis d’Enoturisme de Catalunya. De les set categories que hi havia als premis, tres van anar a parar a iniciatives amb seu a Vilafranca del Penedès. El Cigró d’Or ha estat reconegut com a millor restaurant; el Cava Hotel Mas Tinell, com a millor allotjament; i l’Acadèmia Tastavins Penedès ha rebut el Premi Art i Cultura.

Premi al millor restaurant

El cuiner Oriol Llavina va recollir el premi d’El Cigró d’Or com a millor restaurant. El Cigró d’Or és un establiment que difon en el seu dia a dia els productes de la comarca a través d’una cuina que reversiona els plats típics catalans. Un 90% de la seva carta de vins és D.O. Penedès i l’equip del restaurant organitza activitats de tota mena (tallers, sopars gastronòmics, tertúlies, etc.) amb la voluntat de compartir coneixement i rebre’n de destacats professionals del món de la cuina, la viticultura, la cultura o els productes de la terra. Aquest 2016 han organitzat un programa d’actes per commemorar l’Any Internacional dels Llegums.

Llavina va destacar durant la seva intervenció que “estem molt contents a títol personal però, a més, el Penedès s’ha endut tres premis dels set que hi ha: tenim un grandíssim potencial que tot just hem començat a explotar”. El Cigró d’Or és un restaurant amb 14 anys a l’esquena que sempre ha tingut una filosofia clara: respecte pels productes més propers, promoció de la tradició vitivinícola i fidelitat al Penedès.

Nit Enoturisme 2016_2

Un impuls per l’enoturisme a Catalunya

Els Premis d’Enoturisme de Catalunya formen part de les accions de promoció de l’enoturisme català impulsades des de la Taula de l’Enoturisme de Catalunya (Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat) i volen ser un estímul per a totes les empreses i entitats que amb la seva activitat vetllen per la qualitat, sostenibilitat i especialització dels productes enoturístics. També volen ser un incentiu perquè millorin contínuament les seves ofertes i perquè innovin tot plantejant noves propostes enoturístiques.

Els guardons garantiran als premiats una presència destacada en les accions de promoció del programa Enoturisme Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme durant l’any en curs. Així mateix, les iniciatives guanyadores gaudiran de l’afiliació a l’ACT i de l’adhesió gratuïta durant el 2016 a la marca Enoturisme de Catalunya, creada per l’ACT per impulsar aquesta modalitat de turisme.

Comments are closed.